top of page

5 dingen die mij hebben geholpen in mijn reis als ondernemer.

Hoi allemaal! Ik ben Esmée en ik help ondernemende coaches en leiders in persoonlijke ontwikkeling om hun ideeën om te zetten in ijzersterke teksten. Als tekstschrijver in deze branche heb ik veel geleerd over persoonlijke ontwikkeling. In deze blog deel ik 5 dingen die mij hebben geholpen in mijn reis als ondernemer.


1. Dagelijks journalen.


Als ambitieuze ondernemer weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je ideeën en doelen bij te houden en ze te vertalen naar concrete acties. Journalen is een krachtige tool die je kan helpen bij het manifesteren van je dromen en het behalen van je doelen.


2. Volg workshops en masterclasses


Het bijwonen van workshops en masterclasses is een uitstekende manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Het is wel belangrijk om niet overweldigd te raken door de hoeveelheid informatie en je juist te focussen op de informatie die voor jou en jouw onderneming het meest relevant is.3. Plan af en toe een werkdag in waarin je aan je bedrijf werkt.


Als ondernemer kan het verleidelijk zijn om elke dag voor je klanten klaar te staan. Daarom is het belangrijk om af en toe een werkdag in te plannen waarin je aan je bedrijf werkt. Dit kan zijn om nieuwe doelen te stellen, aan je website te werken of simpelweg om te kijken waar je kunt verbeteren.4. Zorg voor hobby's (waarmee je geen geld verdient)


Als ondernemer kan het soms moeilijk zijn om tijd te vinden voor hobby's die niet direct bijdragen aan je bedrijf. Toch is het belangrijk om te blijven genieten van de dingen die je graag doet, ook als daar geen geld mee wordt verdiend. Hobby's zijn gewoon helemaal leuk! Nog een bonuspunt: Je 'moet' niets, wanneer het om je hobby gaat.
5. Kijk niet te veel naar anderen en doe je eigen ding


Als ondernemer in persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk om je eigen pad te volgen en niet te veel te vergelijken met anderen. Iedereen heeft zijn eigen unieke pad en talenten en het is belangrijk om je daarop te focussen. Laat je inspireren door anderen, maar blijf altijd trouw aan jezelf en je eigen visie. You are your own magical person!


Succes! Esmée


Commentaires


bottom of page