top of page

Zo vind je jouw perfecte journal


Een notitieboek of journal is een onmisbaar item voor mij. Ik raad altijd iedereen aan om te journalen. Maar met zoveel verschillende opties op de markt, kan het moeilijk zijn om het juiste notitieboek te kiezen. Hier zijn enkele tips om je te helpen het perfecte notitieboek te vinden dat bij je past.


Een van de eerste dingen om te overwegen is het formaat van het notitieboek. Ben je op zoek naar een compact notitieboek dat gemakkelijk in je tas past, of heb je liever een groter formaat voor meer schrijfruimte? Het is belangrijk om rekening te houden met hoe je het notitieboek gaat gebruiken en waar je het mee naartoe gaat nemen.


Vervolgens is het de moeite waard om na te denken over het type papier dat je wilt. Ben je fan van lijntjes of gebruik je liever blanco papier? Wil je een notitieboek met bullets om gemakkelijk lijsten te maken? Of misschien ben je op zoek naar papier van hogere kwaliteit, zoals dikker papier dat niet doordrukt als je met een pen schrijft.


Dan hebben we nog de cover van het notitieboek. Houd je van een minimalistische uitstraling of ben je meer een fan van een uitbundig design? Is de cover van het notitieboek belangrijk voor je, of ben je meer gericht op de inhoud? Je notitieboek mag je inspireren en motiveren, dus kies een cover die bij je stijl en persoonlijkheid past.


Tot slot (letterlijk :p) kun je overwegen of je je notities privé wilt houden. Sommige notitieboeken worden geleverd met een slotje. Als je privacy belangrijk vindt, overweeg dan om een notitieboek met slot te kiezen.


Mijn favoriete merken zijn: Karst Stone Paper,

LEUCHTTURM1917, Moleskine en Paperblanks. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.


Veel plezier!

Esmée,


댓글


bottom of page