top of page

Writer's block bestaat nietHet is een veelgehoorde klacht onder schrijvers: "ik heb last van een writer's block". Maar wat als ik je vertel dat writer's block eigenlijk niet bestaat?


Laat me je uitleggen waarom. Een writer's block wordt vaak omschreven als een periode waarin een schrijver vastloopt in zijn of haar creativiteit. Ze hebben moeite om woorden op papier te zetten, of vinden geen inspiratie om te schrijven. Maar is dat echt een blokkade, of is het gewoon een normaal onderdeel van het schrijfproces?Schrijven is hard werken. Het vergt concentratie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Het kan zijn dat je even geen inspiratie hebt, of dat je de perfecte woorden niet kunt vinden. Dit is geen writer's block, maar gewoon een natuurlijk onderdeel van het schrijfproces.


Op dat moment kun je je afvragen of je last hebt van writer's block, of dat je je concentratie kwijt bent geraakt. Als je doorzet op het moment dat je de woorden even niet weet, breek je door je blokkade heen. Als je het opgeeft dan geef je de schuld aan iets buiten jezelf, en dat noem je dan writer's block.


Daarom vind ik dat writer's block niet bestaat. Het is een keuze om door te zetten en de juiste woorden te vinden. ;) Of je neemt een pauze en gaat daarna weer verder. Jij schrijft, jij bepaalt.Zet ‘m op!

Esmée.


Comments


bottom of page