top of page

Van idee tot online ermee!

Als het gaat om het creëren van content voor social media, kan het lastig zijn om altijd nieuwe en interessante ideeën te bedenken. Maar met de juiste strategie en commitment, kan het makkelijker zijn dan je denkt!


Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wie je doelgroep is en wat hen interesseert. Dit kan variëren van branche-informatie tot alles wat jou bezighoudt. Met deze inhoud kun je de basis leggen voor je contentstrategie en ideeën bedenken die relevant en interessant zijn voor je doelgroep.


Een andere manier om ideeën te bedenken is om te kijken naar wat er al werkt op social media. Analyseer welke posts goed presteren bij je doelgroep en waarom. Dit kan je inzichten geven in wat voor soort content resoneert met je publiek en wat je in de toekomst kunt maken.


Als je eenmaal een idee hebt bedacht, is het belangrijk om dit snel om te zetten in uitvoerbare content. Dit kan betekenen dat je snel een afbeelding of video maakt en deze op social media plaatst, of dat je alvast de opzet voor een blogpost op papier zet die je later deelt. Zorg ervoor dat je snel handelt om je momentum te behouden.


Je zou ook kunnen experimenteren met verschillende soorten content. Probeer bijvoorbeeld eens een video te maken in plaats van een afbeelding, of maak een infografiek in plaats van een blogpost. Door te variëren, kun je ontdekken wat het beste werkt voor jezelf en je publiek.


Tot slot is consistentie de sleutel tot succes op social media. Zorg ervoor dat je regelmatig content plaatst en dat deze relevant en interessant is voor je doelgroep. Door een strategie te ontwikkelen en deze consequent uit te voeren, kun je op de lange termijn groeien op social media en je publiek beter bereiken

.

Wil je liever persoonlijk geholpen worden of je content zelfs uitbesteden? Stuur me dan een berichtje via info@writethisway.nl. Ik help je graag. ;)

Succes!

Esmée.

Comments


bottom of page