top of page

Mijn BA (Hons) in musical maakt mij een betere ondernemer.


Hoi allemaal! Ik ben Esmée, tekstschrijver en ik help ondernemende coaches en leiders in persoonlijke ontwikkeling om hun ideeën om te zetten in ijzersterke teksten. Maar er is nog iets anders waar mijn hart sneller van gaat kloppen: musical! Ik ben afgestudeerd musicalartiest en naast het schrijven, zing ik, acteer ik en doe ik voice-overs. Vandaag wil ik graag met jullie delen hoe mijn passie voor musical mijn ondernemersvaardigheden heeft versterkt en hoe het me helpt in mijn werk als tekstschrijver.


Als musicalartiest draait alles om storytelling. Het vermogen om een verhaal tot leven te brengen en de emoties van de personages over te brengen op het publiek is van essentieel belang. Door mijn studie en ervaring in de musicalwereld heb ik een scherp gevoel ontwikkeld voor het vertellen van verhalen. Dit komt mij enorm van pas in mijn werk als tekstschrijver. Ik kan gemakkelijk de juiste toon en stijl vinden om de boodschap van mijn klanten krachtig over te brengen.


Ghostwriting

Een ander aspect van musical waar ik veel profijt van heb, is het ghostwriting. In musicals worden nummers vaak geschreven vanuit het perspectief van een personage. Als ghostwriter moet ik me kunnen verplaatsen in de gedachten en emoties van de persoon voor wie ik schrijf. Dankzij mijn achtergrond in musical kan ik me moeiteloos inleven in verschillende personages en hun stemgeluid vertalen naar sterke en overtuigende teksten.


Lekker creatief

Het mooie aan musical en tekstschrijven is dat ze allebei perfect bij mij passen. Ze vullen elkaar aan en versterken mijn creativiteit en communicatievaardigheden. Mijn grote droom is om de rol van Anna te spelen in de musical Frozen. Het spelen van een rol op het podium heeft me geleerd om in de huid van iemand anders te kruipen en dit komt goed van pas bij het begrijpen van de behoeften en doelen van mijn klanten.Perspectief


Ik ben ervan overtuigd dat onze passies en interesses ons kunnen

helpen in andere aspecten van ons leven. Of het nu gaat om muziek, sport of kunst, het kan ons nieuwe perspectieven bieden en onze vaardigheden verrijken. Voor mij heeft de wereld van musical mijn ondernemersvaardigheden op een unieke manier versterkt en ik ben dankbaar dat ik deze twee passies in mijn leven kan combineren.


Dus, onthoud dat jouw talenten en passies jou uniek maken. Ze kunnen elkaar versterken en je helpen bij het vinden van nieuwe mogelijkheden en successen. Durf je passies te omarmen en laat ze jouw reis naar succes begeleiden.Keep it up!

EsméeComments


bottom of page