top of page

Jouw unieke stem vinden: Overwinnen van creatieve blokkades en zelftwijfel.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over een belangrijk onderwerp: het vinden van je unieke stem en het overwinnen van creatieve blokkades en zelftwijfel. We hebben allemaal wel eens momenten gehad waarop we dachten dat onze creatieve ideeën niet goed genoeg waren, toch? Maar ik ontdekte een krachtig hulpmiddel dat me heeft geholpen om mijn innerlijke criticus de mond te snoeren en mijn ware creatieve zelf te vinden: journalen!


Ja, je hoort het goed, ik heb het over die old-school, pen-en-papier-achtige journaling. Het is mijn heilige graal geworden voor het uiten van mijn gedachten, gevoelens en creatieve impulsen. En het heeft me geholpen om mijn unieke stem te vinden en die creatieve blokkades te verslaan!


In mijn journal schrijf ik alles op wat in me opkomt, zonder enige censuur. Het is als een stroom van bewustzijn die gewoon uit mijn pen vloeit. Ik schrijf over mijn dromen, mijn twijfels, mijn angsten, en alles wat er in mijn hoofd omgaat. Het voelt als een bevrijding om alles van me af te schrijven.


En weet je wat het magische is? Na verloop van tijd begon ik patronen op te merken in mijn schrijfsels. Ik zag mijn ware passies en interesses opduiken, verscholen tussen de woorden. Het was als een schatkaart naar mijn unieke stem!


Journalen heeft me ook geholpen om mijn zelftwijfel te overwinnen. Die irritante stem in mijn hoofd die me vertelt dat ik niet goed genoeg ben? Die heeft nu een echte uitdager gekregen. Elke keer dat ik mijn twijfels op papier zet, kan ik er objectief naar kijken en mezelf geruststellen dat het oké is om imperfect te zijn.

Het mooie van journalen is dat er geen regels zijn. Ik kan krabbelen, tekenen, of zelfs liedjes schrijven als ik dat wil. Het gaat er niet om dat het er mooi uitziet. Het gaat om mijn innerlijke stem laten spreken, zonder oordeel.


Dus lieve lezers, als je worstelt met creatieve blokkades of zelftwijfel, overweeg dan eens om een journal bij te houden. Laat die pen over het papier dansen en laat je innerlijke stem de vrije loop. Het zal je verbazen wat je allemaal ontdekt en hoeveel het je kan helpen om je unieke stem te vinden.


Ik beloof je, het is het proberen waard. Je zult versteld staan van de kracht die journalen kan hebben op je creatieve reis. Dus pak een pen en begin met journalen.


Meer weten over hoe je dat doet?

Stuur me een bericht. Ik help je graag. Esmée

Comments


bottom of page