top of page

Ik ga op slot van open vragen

Herken jij dat ook? Wanneer iemand mij een open vraag stelt, voel ik mij overweldigd en raak ik al snel de draad kwijt. 😳 Het idee dat er ontelbare antwoorden zijn om uit te kiezen, maakt het soms lastig om het juiste antwoord te geven.Dus ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik geleerd hoe ik kan omgaan met open vragen. Een belangrijke stap was om mezelf te realiseren dat het oké is om niet meteen het antwoord te hebben. Het is juist goed om even na te denken en de tijd te nemen om tot het juiste antwoord te komen. 🤔💭


Ook heb ik geleerd om de vraag te herformuleren, zodat deze specifieker en duidelijker is. Op deze manier kan ik gerichter nadenken en heb ik minder last van overweldigende opties. 🎯


Open vragen zijn ontzettend waardevol. Door open vragen te stellen, nodig je iemand uit om te reflecteren en dieper na te denken over een bepaald onderwerp. Het kan leiden tot nieuwe inzichten en perspectieven die anders misschien niet naar boven waren gekomen.


Gesloten vragen kunnen daarentegen leiden tot oppervlakkige antwoorden en bieden minder ruimte voor eigen interpretatie en reflectie.Het belangrijkste is om niet te blokkeren en te blijven ademen. 🧘‍♀️ Door rustig te blijven kun je beter nadenken.

Laat je dus vooral niet overweldigen door open vragen! 💪 Met de juiste mindset en technieken kun je zelfverzekerd antwoord geven. 🤗


You got this!

Esmée.

Comments


bottom of page