top of page

Hoe charismatisch ben jij?

Het is een stralende nieuwe dag!

Vandaag wil ik het hebben over: charisma. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt - die persoon die gewoon schijnt te stralen en iedereen om zich heen inpalmt. Maar wist je dat charisma eigenlijk iets is dat we allemaal kunnen leren en ontwikkelen? Ik werd onlangs helemaal meegesleept door een podcastaflevering van Mel Robbins, waarin ze samen met Vanessa Van Edwards praatte over het ontwikkelen van de 'it' factor. Als je nieuwsgierig bent, kun je de aflevering hier beluisteren.

Dus, wat is dat charisma waar we allemaal naar verlangen? Het is niet alleen maar dat magnetische gevoel, het is eigenlijk een combinatie van verschillende factoren. Het draait om je houding, je communicatie, je lichaamstaal en vooral, je oprechte interesse in anderen. Volgens de podcast is charisma voor iedereen weggelegd. Het is niet alleen voor diegenen die van nature extravert zijn. Iedereen kan het ontwikkelen, ongeacht hun persoonlijkheidstype. Het draait allemaal om het begrijpen van de basisprincipes en ze in je eigen stijl te integreren.

Dus wat kun je doen om je charisma een boost te geven? Nou, ik zou zeggen dat het begint met oprechte interesse in anderen. Luister echt naar wat ze zeggen, stel vragen en wees nieuwsgierig naar hun verhalen. Het gaat ook om zelfverzekerdheid - jezelf zijn en je comfortabel voelen in je eigen huid straalt van nature uit.

En weet je wat het mooie is? Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig in sociale situaties, maar ook in professionele omgevingen. Of je nu met klanten werkt, een team leidt of gewoon wilt opvallen in een menigte, charisma kan je zeker helpen om dat extra beetje 'sparkle' toe te voegen.

Wist je dat je de toon voor de gehele zoom meeting kunt zetten in de eerste 10 seconden dat je zichtbaar bent? En dat je het beste kunt beginnen met spreken op een uitademing, zodat je stem zekerder klinkt?

Laat me weten wat je van de podcast vindt en als je al enkele charisma-trucs in je dagelijks leven toepast. Samen kunnen we die 'it' factor versterken en stralen als nooit tevoren!Liefs,
Esmée ✨🎙️Comments


bottom of page