top of page

"Druk zijn is geen statussymbool."

Het is dag 3 van de content challenge!

Vandaag wil ik het met jullie hebben over iets wat ik mezelf vaak genoeg betrap te zeggen: "Ja, goed! Lekker druk!" Herken je dat? Het lijkt wel alsof 'druk zijn' een soort statussymbool is geworden, een teken dat we belangrijk en succesvol zijn. Maar hier is de harde waarheid: druk zijn is geen statussymbool.
Het is waar, we hebben het allemaal druk. Ondernemen komt met zijn eigen set uitdagingen en deadlines. Maar laten we eerlijk zijn, wanneer was de laatste keer dat je tegen iemand zei: "Ja, ik heb echt een goede balans tussen werk en privé, ik neem genoeg tijd voor mezelf"? Het lijkt wel alsof we in een constante race zitten om wie het drukst kan zijn. Maar hier is wat ik heb geleerd: druk zijn, betekent niet automatisch dat je productief bent of dat je goed bezig bent.

In feite kan het tegenovergestelde waar zijn. Te veel drukte kan leiden tot stress, vermoeidheid en uiteindelijk tot burn-out. En laten we eerlijk zijn, als ondernemers hebben we niets aan een uitgeput lichaam en een overbelaste mind. We hebben helderheid nodig, creativiteit, en vooral, een gezonde balans tussen werk en privé.


Dus laten we stoppen met 'druk zijn' als een soort trofee te beschouwen. Laten we erkennen dat het oké is om soms wat rustiger aan te doen. Het is oké om pauzes te nemen, om tijd te besteden aan de dingen die we echt belangrijk vinden, om te ademen. Om te chillen en me-time en self-care in te plannen in je leven. Want uiteindelijk is succes niet afhankelijk van hoe druk je bent, maar van hoe effectief en vervuld je bent in wat je doet.
Ik zal er ook om denken en vaker zeggen: “Ja, het gaat goed, ik heb vandaag heerlijk me-time gehad en genoten van een massage.” Bijvoorbeeld, hè? En het klopt ook nog ;) Daarna heb ik van 15:00 uur tot 20:00 uur gewerkt.

Ik weet al dat ik morgen ook nog even aan de slag ga. Op zaterdag. Ik vind dat niet erg. Ik heb geen traditionele weekenden en traditionele werkdagen.
En I like it like that!

Zeg jij wel eens dat je het druk hebt in positieve zin?

Laat het me weten in de comments. Happy resting,
Esmée.

Comments


bottom of page