top of page

De kleine versie van mij.

Hey lieve lezers,

Vandaag wil ik met jullie delen hoe dagelijks schrijven me heeft geholpen om mezelf beter te leren kennen en mijn innerlijke kind te omarmen. Mijn ouders noemen me nog steeds "vlindertje", omdat ik vroeger als een vrolijke vlinder door het leven fladderde. En eigenlijk doe ik dat nog steeds. ;)

Het begon allemaal met een simpele gewoonte. Elke dag nam ik 10 minuten de tijd om mijn gedachten, gevoelens en dromen op papier te zetten. Ik liet mijn pen gewoon over het papier dansen, zonder enige zorgen over grammatica of spelling. Het ging erom om mijn innerlijke stem te laten spreken, ongecensureerd.

En terwijl ik schreef, begon ik steeds meer te herinneren waar ik als kind van hield. Ik herinnerde me hoe ik altijd vol energie was, klaar om de wereld te verkennen en mijn nieuwsgierigheid te volgen. Ik hield ervan om mensen op te vrolijken, om hen te laten voelen dat ze speciaal waren.

Maar ergens onderweg, terwijl ik opgroeide, verloor ik dat deel van mezelf een beetje uit het oog. Ik begon me aan te passen aan de verwachtingen van anderen, mezelf in te houden en mijn eigen behoeften te negeren. Ik raakte verwijderd van mijn innerlijke kind.

Maar toen ik begon te journalen, begon ik weer contact te maken met dat speelse, vrolijke meisje dat diep van binnen zat. Ik begon me te realiseren dat mijn passie om anderen te inspireren en op te vrolijken nog steeds levendig was. En ik besefte dat het geven van aandacht en energie aan wat me gelukkig maakt, mijn ware essentie is.

Neem ook eens de tijd om dagelijks te schrijven en ontdek waar je als kind van hield. Wat waren jouw passies en dromen? Breng die vrolijke, onbezorgde versie van jezelf weer tot leven en laat haar stralen!

En vergeet niet, het is nooit te laat om te zijn wie je werkelijk bent. Dus begin vandaag nog met schrijven en ontdek de magie van jouw kleine jij! 🦋✨
Wil je leren over hoe je het beste kunt journalen?
Schrijf je in voor de pre-order van mijn online training Starten met Journalen, door mij een DM te sturen.

Liefs,
Esmée

Comments


bottom of page