top of page

Daten met je carrière.


Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak: "Date your career before you marry it." Nou, ik kan je vertellen, dat is niet alleen een catchy zinnetje, maar ook een levenswijsheid die je serieus mag nemen.

Stel je voor, je bent op je eerste date. Je zit tegenover iemand die je interessant vindt, maar je weet nog niet zeker of dit de liefde van je leven is. Je stelt vragen, je observeert en je voelt de vibe. Dat is precies wat je met je carrière moet doen. Voordat je je volledig commit aan een zakelijk idee of een nieuwe onderneming, moet je het eerst goed leren kennen.

Vraag jezelf af: "Past dit echt bij mij? Kan ik hier mijn creativiteit in kwijt? Zal dit me op de lange termijn gelukkig maken?" Als het antwoord op al deze vragen 'ja' is, dan zit je goed. Maar als er ook maar een klein stemmetje in je hoofd zegt: "Hmm, misschien niet," dan is het tijd om verder te daten.

Het mooie van daten met je carrière is dat je niet meteen hoeft te beslissen. Je kunt experimenteren, verschillende dingen uitproberen en kijken wat het beste bij je past. En net als bij echte dates, is het helemaal oké om na een paar keer te besluiten dat het toch niets voor jou is. No hard feelings, je hebt het in ieder geval geprobeerd!

Het is nooit te laat om een nieuwe koers te varen. Het mooie van ondernemerschap is dat je altijd de vrijheid hebt om jezelf opnieuw uit te vinden. Dus als je merkt dat de vonk is verdwenen of dat je simpelweg bent veranderd, wees dan niet bang om je 'huwelijk' met je carrière te heroverwegen.

Of je nu nog aan het daten bent met je carrière of al jaren getrouwd bent, onthoud dat het altijd een reis is. Een reis vol ontdekkingen, groei en ja, ook wat hobbels hier en daar. Maar zolang je trouw blijft aan jezelf, komt dat huwelijk er zeker. (“Trouw”, snap je ‘m?… 😜)


Tot de volgende keer, en zoals altijd, keep shining!

Liefs,
EsméeComments


bottom of page